luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Școlile din Gorj au rămas fără bani de funcționare

Este vorba despre școlile din mediul rural

Mai multe unități de învățământ din județul Gorj au intrat în colaps. Este vorba despre școlile din mediul rural, care au rămas fără fondurile necesare pentru a funcționa până la sfârșitul acestui an. Printre acestea se numără școlile gimnaziale din comunele Schela, Bărbătești, Săcelu, Ciuperceni, Alimpești, Samarinești, Văgiulești, Lelești, Dănciulești, Licurici, Turcinești, Cătunele și Mușetești.

În ultima ședință a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, s-a aprobat suplimentarea bugetului pentru aceste unități de învățământ prin diminuarea fondurilor de la Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Național George Coșbuc Motru și Școala Gimnazială Motru, conform Pandurul.

„S-a luat această decizie deoarece anumite unități de învățământ din județul Gorj au rămas fără bani pentru asigurarea funcționării până la sfârșitul anului. Conform normelor Ministerului Educației, avem posibilitatea să transferăm fonduri de la unele unități la altele care au nevoie”, a declarat Mihai Istrate, inspectorul general al ISJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica