luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Achiziții directe de aproape 2 milioane lei, la IPJ Olt

Peste 200 de achiziții directe, în valoare totală de aproape 2 milioane lei s-au făcut la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Olt, în primele șase luni ale acestui an. Polițiștii s-au dotat cu motociclete, dar și DrugTeste noi. Sunt date prezentate în bilanțul activității Inspectoratului din prima jumătate a acestui an.

“În anul 2024, fundamentarea necesarului de credite bugetare s-a efectuat în funcţie de acţiunile şi activităţile planificate şi aprobate, analizând permanent legalitatea, oportunitatea şi eficienţa cheltuielilor respective.

La finele perioadei, ca urmare a eforturilor realizate în comun, atât de lucrătorii structurii financiare, cât şi de cei din cadrul celorlalte structuri de suport, au fost efectuate 220 de achiziții directe, în valoare totală de 1.993.131 lei fără TVA, reuşindu-se realizarea unei execuţii bugetare de 100%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică al cetățenilor, un accent deosebit a fost pus pe asigurarea mijloacelor materiale necesare dezvoltării capacității operaționale a structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astfel, în primele 6 luni ale anului 2024, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intrat 2 motociclete marca BMW, un binoclu cu termoviziune și 2 dispozitive de depistare a substanțelor psihoactive, marca Drager – DrugTest 5000, pe lângă celelalte dotări utilizate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică”, conform IPJ Olt.

Reprezentanții Inspectoratului mai menționează că, „un aspect important în politica managerială a fost reprezentat de accesarea fondurilor europene nerambusabile, menite să conducă la îmbunătățirea condițiilor de lucru și, implicit, la îndeplinirea obiectivelor privind reducerea costurilor și utilizarea durabilă a resurselor naturale”.

Astfel, la sfârșitul lunii trecute au început lucrările de reabilitare a sediului IPJ Olt și a sediului secundar din Olt al Unității Militare 0676 Craiova, fiind vorba despre un cu finanțare din fondurile europene, aferent Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 12.059.751,72 lei, cu TVA inclus.

Politica