luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ursul care a ucis o fată de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost împușcat

Ursul care, marţi după-amiază, a atacat o turistă pe care ucis-o, pe un traseu din Masivul Bucegi, a fost împuşcat. Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care au încercat să recupereze cadavrul tinerei de 19 ani, potrivit News.ro.

În cele din urmă, trupul tinerei a fost recuperat de salvatori și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, a transmis Poliția Prahova. Fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, dar avea viză de flotant pentru Bucureşti.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”, a transmis IPJ Prahova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salvatorii au încercat recuperarea cadavrului tinerei cu ajutorul unui elicopter, pentru a nu îi expune unor noi atacuri ale animalului pe salvamontiştii care intervin, dar după o cercetare a zonei s-a renunțat la intervenția aeriană.

„După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracţie aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate”, a transmis Salvamont. Trupul tinerei se află într-o zonă împădurită, într-o vale îngustă.

Politica