luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Amenzi de peste 100.000 lei, în urma unei acțiuni a Poliției

Polițiștii mehedințeni au dat 305 amenzi, într-o singură zi. Valoarea lor este de peste 100.000 lei. Au avut acțiuni în urma cărora au fost legitimate prin intermediul aplicație e-DAC peste 250 de persoane și au fost verificate aproximativ 205 autovehicule.
„Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 21 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, potrivit legii.
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 9 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate”, potrivit Poliției Mehedinți.

Între cei care s-au ales cu dosare penale se află o femeie de 34 ani, din Severin, care
„a condus un autoturism pe strada Prelungirea Carpați la intersecție cu strada Romaniței, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 24.04.2024”.
Pe de altă parte, doi bărbați din, din Eșelnița, a fost amendat după ce a fost prins băut pe bicicletă.
„Polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Eșelnița, în timp ce conducea o bicicletă, pe strada Teilor, din localitate, iar la testarea cu aparatul alcooltest a reieșit o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 lei.
Aceleași efective de poliție au depistat un bărbat de 54 de ani, din comuna Eșelnița, în timp ce conducea o bicicletă, în localitate. În urma testării cu aparatul din dotare a reieșit o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, biciclistul fiind sancționat contravențional”, arată IPJ Mehedinți.
Amendați, pentru aceeași faptă au fost și doi bărbați din Baia de Aramă.
„Polițiștii oraşului Baia de Aramă şi Secţiei de Poliţie Rurală Baia de Aramă au depistat în trafic, pe DN 67 D în oraşul Baia de Aramă, doi bărbați de 57 respectiv 62 de ani, care se deplasau cu bicicletele pe sectorul de drum, iar în urma testării cu aparatul din dotare acesta a indicat o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 62 de ani, respectiv 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului de 57 de ani, ambii fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 990 lei” mai transmite IPJ Mehedinți.

Politica