luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ursoaică cu doi pui, văzută în Arcani

Autoritățile avertizează populația să fie atentă

Autoritatea locală este îngrijorată de prezența unei ursoaice cu doi pui în apropierea locuințelor din comuna Arcani. Cele trei animale au fost observate în trei zone diferite ale localității, ceea ce determină autoritățile să avertizeze populația să fie atentă, conform Gorj Express.

Amintim că acum o lună, o ursoaică și puii săi au dat iama într-o turmă de capre în Gorj, provocând neliniște printre locuitori. Incidentul a dus la moartea mai multor animale și la rănirea altora, stârnind disperarea comunității. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert și au intensificat supravegherea zonelor unde urșii ar putea să apară din nou, în special întrucât aceștia și-au făcut obiceiul să coboare în sat.

„Prima dată au lovit băieții cu pietre și a doua oară și de piatră au fugit. Am orientat mașinile pe axul drumului să nu se poată apropia, o mașină am lăsat-o cu proiecție pe coastă, băieții au adus câte un proiector, am avut lanternele jandarmilor”, declara Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, conform stirileprotv.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica