sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Sorin Cârțu, verdict dur pentru naționala României: „Ne sunt superiori”

Sorin Cârțu nu a fost deloc mulțumit de evoluția tricolorilor din cele două partide amicale disputate înainte de Campionatul European. Tricolorii au făcut două rezultate de 0-0 și nici jocul nu a fost unul prea convingător. Gloria Craiovei Maxima este de părere că elevii lui Edi Iordănescu aveau nevoie să joace meciuri de pregătire în compania unor reprezentative mai puternice, dacă tot vor să fie gata pentru turneul final.

Mă gândesc că au vrut să dezvolte jocul ofensiv, evoluând în fața unei echipe predominant defensive. Au ales un adversar mai facil, ca să le creeze o stare de confort. Nici în calificări n-am fost o echipă care să-și impună stilul, cine știe ce se întâmplă și cu Campionatul European. Ar fi putut alege un adversar mai puternic, mai ales că ne apropiem de meciurile oficiale, dar au ținut cont și de riscul de accidentări

Am înțeles că obiectivul este să ieșim din grupe, dar la ce am jucat în aceste două amicale, îmi e greu de crezut că se va putea întâmpla asta. Dacă jucam cu Mitriță, Louis Munteanu și Ștefănescu, dădeam un gol, mi-a spus cineva. Așa este. El și-a ales mai mulți jucători pe placul lui. El a făcut selecția pe baza unor principii personale, pe care Edi le consideră a fi bune. Adversarii de la EURO ne sunt superiori”, a declarat Cârțu, la Digi Sport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul României la EURO:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Politica