luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Modernizarea secției ATI de la SJU Vâlcea aproape gata

Lucrările de modernizare a Secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vâlcea se apropie de final. Este vorba despre o investiție de peste 2 milioane euro.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, a făcut recent o vizită la fața locului.

„Investiția face parte dintr-un proiect european, pentru care am obținut o finanțare de cca 2,3 milioane euro și care a cuprins lucrări privind creșterea siguranței pacienților, la două imobile din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Este vorba de Corpul 2 din cadrul Spitalului Nou (secția ATI) și de Corpul 6 al Spitalului Vechi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Secția ATI (reanimare), au fost înlocuite instalațiile electrice, de ventilație și tratare a aerului, rețeaua de fluide medicale și s-au realizat lucrări de reparații necesare în zonele de intervenție.

De asemenea, au fost montate sisteme de detectare, semnalizare și alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă, precum și sistem de supraveghere video.

Investim în SĂNĂTATE și facem acest lucru cu gândul la oameni, fiindcă ne dorim ca pacienții vâlceni să beneficieze de servicii medicale de calitate, prestate în condiții de siguranță”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Politica