luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Cristi Chivu a refuzat Steaua și a ales Universitatea: „Doar Craiova a fost dispusă să facă pasul ăsta”

Cristi Chivu este antrenor cum și își caută o nouă echipă, după plecarea de la Inter. Românul a făcut treabă bună pe banca italienilor, la juniori, dar e pregătit să facă pasul la un nivel mai înalt. Își dorește să fie principal la o echipă de club, într-un campionat puternic, dar unde să aibă parte de răbdare din partea conducătorilor.

Până să se hotărască la ce echipă va merge, Cristi Chivu și-a amintit de cariera de fotbalist și de primul pas important pe care l-a făcut în fotbalul mare. El spune că avea contract semnat cu Steaua, dar a ajuns la Craiova, pentru că oltenii au fost singurii dispuși să îl transfere corespunzător de la Reșița.

Da, aveam un contract semnat cu Steaua, fusesem la București. Ăsta ar fi fost visul lu’ tata. Deși tata, oltean de origine, ținea cu Universitatea Craiova, a zis că singurul club în care pot să fac performanță și care mă va ajuta să cresc era Steaua. Dar cât el a fost în viață n-a existat nicio ofertă din partea Stelei. Toate au intervenit după decesul lui. Am avut Steaua, am avut Rapid cu domnul Copos care insista, era și primul an al lui Mircea Lucescu pe banca Rapidului. Plus Craiova, cu nea Ilie Balaci care insista să merg la Universitatea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Semnasem un contract cu Steaua care devenea valabil în momentul în care se plătea suma respectivă de transfer către Reșița. Dar mai toate echipele, în afară de Craiova, își doreau să nu plătească mai nimic Reșiței. Și eu am zis că dacă tata a jucat și a fost antrenor aici, e de datoria mea morală să ajut clubul. Eu mi-am dorit o sumă de transfer, Reșița să încaseze o anumită sumă de bani. Da, doar Craiova a fost dispusă să facă pasul ăsta. Mie mi se propusese un contract mult mai mare dacă nu plăteau pe mine o sumă de transfer. Am refuzat total”, a spus Cristi Chivu, potrivit Golazo.

După trecerea din 1998 de la Reșița la Universitatea Craiova, Cristi Chivu a plecat din Bănie după numai un an și a semnat cu Ajax, în schimbul a 2,5 milioane de euro. În 2003 a ajuns la AS Roma pentru 18 milioane de euro, iar în 2007 la Inter, pentru 16 milioane de euro. Cariera acestuia s-a încheiat în anul 2014.

Politica