luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/Percheziții în Oltenia. Fraudă la bugetul de stat cu deșeuri reciclabile

Polițiștii au făcut mai multe percheziții în Oltenia. Acestea au vizat șapte societăți comerciale din județele Olt, Dolj, Ilfov, București, Teleorman și Vâlcea. Societățile comerciale ar fi constituit un lanț de fraudare al bugetului de stat prin înregistrarea unor vânzări și achiziții fictive cu deșeuri reciclabile, în perioada 2017-2023.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2023, reprezentanții a șapte societăți comerciale ar fi constituit un lanț de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operațiuni fictive de achiziții și vânzări reciproce de deșeuri reciclabile.

Pentru justificarea provenienței acestora, reprezentanții societăților comerciale ar fi înregistrat achiziții de la persoane fizice, fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deșeuri”, au spus polițiștii olteni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bugetul de stat a fost păgubit, astfel, cu suma de 3.000.000 de lei. Perchezițiile au fost făcute în cadrul acțiunii JUPITER, coordonate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.

Politica