luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Autorii unui jaf din Severin, arestați preventiv la 9 luni după spargere

Patru bărbați din Severin au fost arestați preventiv la 9 luni distanță de jaful pe care l-au comis. Astfel, cei patru au dat o spargere la un magazin din Drobeta-Turnu Severin, anul trecut în septembrie. Au furat 140.000 de euro și 500 de grame de bijuterii din aur.

„În noaptea de 16/17.09.2023, în jurul orei 01:29, cei patru autori ai infracțiunii de furt calificat ce face obiectul cauzei au fost transportați de un complice cu un autoturism pe raza Municipiului Drobeta Turnu Severin la un alt autoturism ce se afla staționat într-o parcare, parcare în care fusese plasat cu scopul de a fi folosit în activitățile infracționale. Ajunși la autoturismul menționat anterior, după ce au montat pe partea din față și pe partea din spate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, aceiași patru autori s-au deplasat cu acesta (un autor conducător auto iar ceilalți trei ca pasageri) pe străzile din Municipiului Drobeta Turnu Severin până în apropierea unui imobil din care intenționau să sustragă bunuri. În continuare, după ce și-au acoperit fețele cu măști confecționate din diferite elemente de vestimentație, cei patru autori au coborât din autoturism și au escaladat gardul imobilului vizat, unde au pătruns într-o anexă prin forțarea ușii de acces. Ajunși în interior, au creat o scobitură prin spargerea gresiei și betonului lângă tocul unei uși din aceeași anexă, cunoscând că aici se aflau ascunse valori, și astfel au sustras din acel loc suma totală de aproximativ 140.000 euro (bancnotele fiind în lei, lire sterline și euro) și aproximativ 500 grame de bijuterii din aur”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

Oamenii legii au efectuat percheziții domiciliare la locuințele acestora la începutul lunii mai, iar banii și bijuteriile furate au fost ridicate pentru cercetări ieri. Tot la începutul acestei luni, procurorul de caz a dispus arestarea preventivă pentru doi dintre inculpați, fiind emisă o cerere de percheziții si pentru teritoriul Angliei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În data de 09.05.2024 Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a propus arestarea preventivă a celor doi inculpați identificați pe teritoriul României cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare din data de 08.05.2024, propunere ce a fost însușită de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, fiind astfel dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. La data de 28.05.2024, în temeiul art. 249 C.p.p., art. 250 C.p.p., art. 251 C.p.p., art. 286 C.p.p., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus luarea măsurilor asigurătorii constând în indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând celor doi inculpați și trei suspecți, până la concurența sumei totale de 140.000 euro”, se mai arată în comunicatul emis de Parchet.

Politica