marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Cartierul CET Nord din Severin s-a transformat în șantier

Lucrările celui mai amplu proiect de regenerare urbană din municipiul Drobeta-Turnu Severin au început în cartierul CET Nord. Este vorba de refacerea completă a rețeaua de canalizare precum și reamenajarea zonei cu spații verzi, sute de locuri de parcare etc. Concret echipele de muncitori lucrează în zona blocurilor G1/F/1/E/C1/C2/C4/C5/C6, unde se va reface, în primul rând rețeaua de canalizare, veche de zeci de ani și cu probleme mari de funcționare.

Pentru acest proiect, societatea de apă și canalizare din cadrul CL Severin, SECOM, a atras fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Tot în această primăvară, când vremea va permite intervențiile în carosabil, se va trece atât la amenajarea parcărilor, cât și la reabilitarea căilor de acces și aleilor pietonale, din zonă. Este vorba despre o lucrare complexă, care va cuprinde revitalizarea întregii zone și crearea a două mii de metri pătrați de spații verzi, inclusiv amenajarea a 150 de locuri noi de parcare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anumite lucrări se pot efectua și în perioada de iarnă, de aceea am început să lucrăm de acum și vom interveni în primul rând pentru refacerea rețelei de canalizare, urmând ca în primăvară să lucrăm la asfaltare, crearea de spații verzi și reamenajarea acestei zone. La final, cartierul Cet Nord va fi complet modernizat. Valoarea proiectului de regenerare urbană din cartierul Cet Nord este de peste 3 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din bugetul local al primăriei. În perioada următoare, vor demara alte 18 lucrări de infrastructură în mai multe zone ale orașului”, a declarat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin.

Politica