duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Un fost jucător de la CSU Craiova e gata să se întoarcă în România

Pablo Brandan a îmbrăcat tricoul celor de la CSU Craiova în perioada 2014/2015, când olteni erau recent promovați în Liga 1, la scurt timp după ce Rotaru a pornit noul proiect din fotbalul craiovean. La acea vreme, mijlocașul era într-o formă de excepție, era un jucător respectat în fotbalul românesc, iar trupa din Bănie a făcut eforturi financiare mari să îl aducă.

Brandan s-a lăsat de fotbal, în urmă cu 5 ani, dar a început să muncească pentru cariera lui de antrenor. Fostul fotbalist recunoaște că ar fi tentat să revină în România, pe bana tehnică a unei echipe din țară.

Stau foarte mult cu familia, fotbalul l-am terminat cum 5 ani de zile. Am făcut cursuri de antrenor, vreau să fiu antrenor și în timpul ăsta este foarte greu să găsești echipă în Argentina sau să muncești în fotbal pentru că este o țară foarte mare și sportul numărul 1 este fotbalul. Sunt foarte multe echipe și jucători care își doresc să fie antrenori sau să muncească în fotbal. Am avut experiența de manager la ultima echipă la care am jucat, am fost manager doi ani de zile. După am trecut la antrenorat și după am plecat. Am avut o experiență la altă echipă și după am plecat, acum sunt liber. În general mă ocup de familie, niște treburi pe care le am. Familia și copii se mișcă mult cu școala, cu sportul și stau cu ei tot timpul cu soția mea. Aștept oportunitatea mea să fiu antrenor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

(nr. Aștepți să antrenezi și în România?). Mă gândesc prea mult să mă întorc! În primul rând îmi doresc să antrenez aici, să fiu pregătit, dar cred că sunt pregătit să am o experiență acolo, dar mai vreau experiență, să învăț și să mă duc când am oportunitate, să fac treabă bună. Știu fotbalul românesc, lumea care se mișcă în fotbal și sunt singur că o să fie o oportunitate pentru mine. Îmi este dor de țară, îmi este dor de prietenii mei din Craiova, București și toate părțile în care am jucat. Vreau să mă întorc neapărat”, a declarat Pablo Brandan, conform Fanatik.

Fostul mijlocaș spune că plecarea de la CSU Craiova a fost o decizie greșită pentru cariera lui, pe care o regretă și în ziua de azi. El a ales să plece la ASA Târgu Mureș, unde i s-au promis mai mulți bani și un proiect condus de Dan Petrescu, Mara și Bilașco, foștii lui colaboratori de la Unirea Urziceni.

Problema mare în care mi-a fost foarte greu a fost la Târgu Mureș, atunci când am plecat din Craiova. Îmi pare rău și până acum că am plecat, am fost acolo și nu am primit salariile, nu au fost condițiile cum s-au vorbit. Am fost profesionist până la ultima zi din contract, dar lumea de acolo s-a comportat foarte greu, lumea de la club, nu persoanele din oraș. Am și acum trei, patru familii cu care mai vorbesc pentru că s-au cunoscut și cu copii mei și au legături cu ei. Conducerea de la Târgu Mureș au fost niște mincinoși, un an de zile foarte complicat pentru viața mea. (nr. De ce a plecat de la Craiova). Pentru că atunci când am plecat la Târgu Mureș a fost Mara, Bilașco și a venit și Petrescu, a făcut o echipă să jucăm Supercupa cu Steaua și a făcut o echipă foarte bună cu mulți prieteni de-ai mei cu care am jucat împreună. A venit Petrescu, Bilașco, Mara și m-au ofertat cu mai mulți bani de la Craiova. Am făcut cea mai mare greșeală a mea, dar așa este viața”, a mai spus Brandan.

Politica