marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

„Martin Luther King’s Day”, la Aman

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează în data de 19 ianuarie 2024, la orele 10:20 și 13.20, activitatea: „Martin Luther King’s Day”.

La evenimentul online participă la ora 12.20 elevii clasei a III-a, de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, coordonați de doamna profesor Bărbulescu Consuela, iar la ora 13.20 elevii clasei a IX-a A, de la Liceul „Voltaire”, coordonați de doamna profesor Udroiu Adriana.

Elevii vor participa la o lecție deschisă în cadrul căreia vor afla informații despre cine a fost Martin Luther King Jr., despre activitatea sa, importanța marșului organizat de el și despre lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi. În cadrul evenimentului elevilor li se vor lectura materiale în limba engleză de pe platforma e-libraryusa, vor viziona un scurt film documentar și vor completa un puzzle pe baza materialului lecturat.

Martin Luther King Jr. a fost un pastor baptist, activist politic cunoscut pentru implicarea sa în lupta afro-americanilor pentru egalitatea de drepturi civile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Martin Luther King a fost cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace, în anul 1964, pentru lupta împotriva segregației rasiale și discriminării rasiale. La 28 august 1963 a ținut celebrul discurs „I have a dream”.

El s-a născut la 15 ianuarie 1929 în Atlanta și a murit asasinat la data de 4 aprilie 1968 în Memphis.

Politica