miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 30 de milioane lei ajung în localități din Mehedinți

Contracte în valoare de peste 30 de milioane lei, pentru județul Mehedinți, au fost semnate, miercuri, la Ministerul Dezvoltării. Banii sunt destinați reabilitării unor drumuri din două comune.

„Primarii comunelor Breznița-Ocol și Ponoarele, Cătălin Drăghici și Georgică Pătrașcu au semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contracte de finanțare pentru reabilitarea/modernizarea drumurilor de interes local din cele două comune. Am fost alături de domnii primari pentru că sprijin investițiile din mediul rural. Oamenii trebuie să aibă utilități și drumuri bune indiferent dacă locuiesc aproape de municipiul reședință de județ sau la zeci de kilometri distanță.

Îi felicit pe domnii primari, Cătălin Drăghici și Georgică Pătrașcu pentru sumele atrase, le doresc mult succes în implementarea investițiilor și îi asigur de sprijinul Consiliului Județean Mehedinți”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, în Breznița-Ocol, se vor moderniza peste 10 km drumuri sătești în Șușița și Jidoștița. Contractul are o valoare de 21.167.120 lei, 16 milioane fiind fonduri guvernamentale în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, iar 5 167 120 lei urmând să fie contribuția din bugetul local.

De asemenea, a menționat Aladin Georgescu, în comuna Ponoarele, se vor moderniza drumuri în satele: Ceptureni, Cracu Muntelui, Broitești, Dealul Bălucii, Gărdăneasa-Brânzeni, Răiculești și Martinești. Valoarea totală a contractului este de 14.658.662 lei, 14 milioane fiind fonduri guvernamentale, iar diferența fiind din bugetul local.

Politica