luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Trei târgujieni s-au ales cu despăgubiri de 398 de mii de lei

Tribunalul Gorj a dispus anularea dispoziției emise de primarul Marcel Romanescu referitoare la exproprierea a trei proprietăți private

Decizia primarului Marcel Romanescu de a expropria aceste proprietăți pentru utilitate publică pe strada Muncii a fost declarată ilegală de către judecători, aceștia pronunțându-se în favoarea reclamanților. În plus, instanța a hotărât că valoarea despăgubirilor pentru terenul în suprafață de 1.105 metri pătrați este de 398.000 de lei. Acești bani ar urma să fie acordați celor trei locuitori din Târgu Jiu dacă decizia va rămâne definitivă, potrivit Pandurul.

Printr-o hotărâre care aduce modificări semnificative în peisajul urbanistic al Târgu Jiu, Tribunalul Gorj a dispus anularea dispoziției emise de primarul Marcel Romanescu referitoare la exproprierea a trei proprietăți private situate în coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică „Construire canalizare pluvială strada Muncii”. Această hotărâre a instanței a fost emisă în urma unei dispute legale declanșate de cei trei reclamanți, proprietari ai acestor imobile, după un proces de un an de zile. Importanța deciziei este subliniată de faptul că aceasta nu este considerată definitivă.

Anulează dispoziţia privind emiterea deciziei de expropriere pentru utilitate publică a imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes local ”Construire canalizare pluvială strada Muncii”, situate pe raza municipiului Tg-Jiu, str. Muncii, Judeţul Gorj, nr.2029/06.04.2022, poziţia nr.23, sub aspectul cuantumului despăgubirilor. Stabileşte valoarea despăgubirilor pentru exproprierea terenului cu suprafa?a de 1.105 mp., ca fiind reprezentată de suma de 398.000 lei. Obligă pârâta U.A.T Municipiul Tg-Jiu, la plata despăgubirilor pentru terenul expropiat, în suprafaţă de 1.105 mp., în cuantum de 398.000 lei Obligă pârâta U.A.T Municipiul Tg-Jiu, la plata sumei de 3.840 lei, reprezentând daună, ca urmare a expropierii”, este soluția dată pe 10 ianuarie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părțile implicate în proces au fost obligate să facă față unor cheltuieli semnificative, astfel că Primăria Târgu Jiu a fost condamnată la plata despăgubirilor în cuantumul menționat, reprezentând daune morale de 3.840 de lei și cheltuieli de judecată de 11.500 de lei. Strada Muncii, afectată de această hotărâre, se află în proximitatea celebrului restaurant McDonald’s, iar municipalitatea fusese deja implicată în lucrările de asfaltare a acestei zone în momentul inaugurării.

Politica