joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Mașini cu șofer personal pentru angajații primăriei

Primăria cheltuie un milion de lei pentru vehiculele unor conducători din instituție

Primăria Târgu Jiu încheie un contract cu Transloc, o societate finanțată de municipalitate din fonduri publice, pentru a utiliza opt autoturisme pe o perioadă de un an. Contractul include furnizarea șoferilor și asigurarea combustibilului. Argumentul Primăriei pentru necesitatea acestui serviciu se bazează pe faptul că șase direcții municipale necesită mașini, motiv pentru care se solicită opt autoturisme, notează Pandurul.

Pe lângă aceasta, pentru patru dintre aceste autoturisme se precizează că vor înregistra un consum mai mare de combustibil, având deplasări în afara localității. Nu este cunoscut cine sunt beneficiarii acestui serviciu special. Referatul a fost înaintat de la Direcția Urbanism pe 10 ianuarie, dar nu se specifică modul în care se îmbunătățesc serviciile publice pentru locuitorii din municipiu, după ce primăria cheltuie un milion de lei pentru vehiculele unor conducători din instituție.

Totuși, a fost extrem de urgent pentru că două zile mai târziu a trecut de Consiliul local Târgu Jiu. Unul dintre aceste motive ar fi că mașinile sunt folosite în zone unde nu este transport public, ca și cum acolo unde este disponibil transportul public cei care urmează să primească aceste mașini utilizează troleele sau autobuzele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cert este că opt persoane vor avea la discreție o mașină mereu alimentată, șofer la scară, disponibil pentru ce solicită beneficiarul, adică reprezentatul primăriei Târgu Jiu. Contractul depășește un milion de lei. Transloc este condus de puțin timp de Alin Ușurelu, o persoană apropiată de primarul Marcel Romanescu. Ușurelu are afaceri în transport în Gorj, iar acum este șeful transportului din Târgu Jiu.

Politica