duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 7.600 de posturi din spitale, deblocate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, într-un briefing la Palatul Victoria, că Guvernul a adoptat două memorandumuri pentru scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi din spitale.

Unul dintre memorandumuri a fost propus de Ministerul Sănătății, pentru spitalele din subordinea ministerului, iar celălalt propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele din subordinea autorităților locale.

„A fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi. Toate posturile de medic care au fost solicitate (…) au fost aprobate, în total peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România”, a anunțat Alexandru Rafila, potrivit g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanță.

Ministrul Rafila a îndemnat unitățile medicale să demareze imediat procedurile pentru scoaterea la concurs a acestor posturi, pentru că nu trebuie așteptat 6 luni, ci în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial se pot demara procedurile.

Ministrul Sănătății a precizat că, în funcție de necesități, vor fi aprobate noi memorandumuri.

Alexandru Rafila a precizat că, în plus, de la 1 ianuarie, posturile care se vacantează în spitale pot fi scoase la concurs imediat, fără a fi necesară aprobarea vreunui memorandum.

Decizia Guvernului vine după ce Administrația Spitalelor București, mai mulți manageri de spitale și medici au cerut Executivului în ultimele săptămâni să deblocheze angajările în sistemul medical, criza de personal fiind acută.

Politica