joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

93 de situații de urgență gestionate de pompierii din Mehedinți

Pompierii mehedințeni au acționat la 93 de situații de urgență în minivacanța de Anul Nou. Echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea a 16 incendii, acordarea îngrijirilor medicale victimelor a șase accidente rutiere, transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și deblocarea ușilor a două locuințe.   

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistența medicală unui număr de 65 de persoane cu diverse afecțiuni medicale, dar și primul-ajutor calificat unui număr de cinci persoane, victime ale accidentelor rutiere, doar două dintre acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgență din Drobeta Turnu Severin, conștiente și cooperante, alte trei  refuzând transportul la spital. De asemenea, pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, în  perioada 29 – 31 decembrie, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat acțiuni de îndrumare și control la 11 unități de alimentație publică (restaurante, săli de evenimente etc.) de pe raza județului Mehedinți, pentru a se asigura că sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor, dar și reglementările din domeniul situațiilor de urgență. Pe timpul controalelor, au fost constatate 54 de deficiențe, fiind aplicate 42 de sancțiuni, dintre care 24 de avertismente și 18 amenzi, în cuantum de 80.500 lei.

La trecerea dintre ani, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a fost prezent cu o autospecială de lucru cu apă și spumă la manifestările cultural-artistice desfășurate în zona de promenadă Crișan, care s-au încheiat fără a fi înregistrate evenimente negative.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintre cele 16 incendii stinse de pompierii mehedințeni, 14 s-au manifestat la vegetație uscată, iar două la un centru de colectare deșeuri și la coșul de fum al unei case de locuit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar incendiile au fost stinse în limitele găsite de către echipajele de pompieri.

Cele 14 incendii, izbucnite la vegetație uscată, pe raza a 12 unități administrativ-teritoriale: Burila Mare, Drobeta Turnu Severin, Greci, Husnicioara, Ilovița, Livezile, Malovăț, Pădina Mare, Strehaia, Șișești, Tâmna și Voloiac, unde flăcările au cuprins peste 30 de hectare de teren și circa două hectare litieră. În localitatea Voloiac, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni, au fost înregistrate și pagube materiale: un utilaj agricol.

Politica