miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/ Avion în flăcări, după ce s-a ciocnit cu altă aeronavă la aterizare

Un avion al companiei aeriene Japan Airlines s-a ciocnit înainte de aterizarea pe aeroportul Haneda din Tokyo cu o aeronavă a Gărzii de Coastă. Cei cinci membri ai echipajului Gărzii de Coastă sunt morți. Comandantul aeronavei este rănit.

În schimb, toți cei 379 de pasageri și membri ai echipajului avionului Japan Airlines au putu fi evacuați în siguranță, fără ca niciunul să aibă răni serioase, a precizat compania aeriană pentru agenția de știri Kyodo. Din cei 379 de pasageri evacuați în siguranță, opt erau copii.

Imagini transmise de postul local NHK arată flăcări ieșind de la geamurile avionului și de dedesubtul acestuia. Pista aeroportului a fost și ea cuprinsă de flăcări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Garda de Coastă a confirmat pentru CNN că unul dintre avioanele sale, probabil un MA722 cu aripă fixă, s-a ciocnit cu zborul comercial 516 pe pistă. Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN că aeronava Pazei de Coastă urma să plece de pe aeroportul Haneda către o bază aeriană din prefectura Niigata pentru a ajuta la eforturile de ajutorare în urma cutremurului devastator de luni, care a avut magnitudinea 7,5 şi s-a produs la adâncime mică, scrie News.ro

Avionul de pasageri care a luat foc este un Airbus A350, care plecase de pe aeroportul Chitose cu destinaţia Haneda. 

Potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze, în momentul aterizării era vânt, dar nu au fost emise avize pentru ploi puternice sau tunete în zona din jurul aeroportului.

Pe reţelele sociale circulă o filmare în care se vede cum şi facilităţi din apropiere de aeroport sunt cuprinse de flăcări.

Ca răspuns la acest incident, guvernul a înfiinţat un birou de legătură la Centrul de gestionare a crizelor din cadrul Biroului prim-ministrului pentru a colecta informaţii.

Foto: Twitter

Politica