joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

A murit Jean Niţulescu, fostul mare conducător al Universității Craiova

Fostul mare conducător al Universității Craiova, Jane Nițulescu, a murit la vârsta de 72 de ani. Vestea tristă pentru suflarea fotbalistică din Bănie a venit luni, iar cluburile conduse de Mihai Rotaru și Adrian Mititelu nu au întârziat să reacționeze.

„Veste tristă în prima zi a anului. Ne-a părăsit Jean Nițulescu, fost conducător al Universității Craiova. Jean Nițulescu a fost campion cu Știința în sezonul 1990-1991, aflat în stafful clubului la momentul respectiv”, a fost mesajul clubului Universitatea Craiova.

„Cu părere de rău, astăzi a plecat dintre noi Jean Nițulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca vicepreședinte, el a contribuit la câștigarea ultimului event pentru FC Universitatea Craiova, în anul 1991, urmând ca în anii 1998-2000, Jean Nițulescu să reprezinte clubul din postura de președinte.

Odihnească-se în pace și condoleanțe familiei”, a transmis și FC U Craiova, clubul patronat de Adrian Mititelu.

Jean Niţulescu a suferit, în noaptea de 30 decembrie, un accident vascular cerebral, urmat de un infarct. A ajuns la spitalul din Caracal, însă în dimineaţa zilei de 1 ianuarie, în jurul orei 5.00, a decedat la Terapie Intensivă. Jean Niţulescu s-a ocupat de destinul mai multor echipe de fotbal printre care Universitatea Craiova, Extensiv Craiova, FC Caracal sau Alro Slatina. Alro Slatina a fost ultima echipă pe care a condus-o din postura de preşedinte, după care s-a retras din fotbal. Acesta va fi înmormântat la Caracal, pe data de 3 ianuarie. 

Nițulescu a fost conducător al Universităţii Craiova în anii 90. Ocupa funcția de vicepreşedinte al clubului, când Ştiinţa a devenit pentru ultima dată campioană a României.

foto: Facebook/UCVOficial

Politica