duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Grevă la CFR Infrastructură. Revendicările ignorate paralizează transportul feroviar

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane va declanșa, pe 27 noiembrie, grevă generală, după ce revendicările de la greva de avertisment din luna septembrie nu au fost soluționate.

Greva anunțată pentru săptămâna viitoare este cauzată de blocarea semnării Contractului Colectiv de Muncă pentru 2023 și de măsurile de reducere a cheltuielilor din Legea 296/2023- Legea Austerității.

”Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, afiliată la Blocul Național Sindical, anunță public că începand cu data de 27 noiembrie 2023 declanșeaza greva propriu-zisă la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, urmare nesoluționării revendicarilor ce formează obiectul conflictului colectiv de munca.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Desi, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023 a fost aprobat, negocierile colective în vederea încheierii contractului colectiv de muncă sunt blocate de politicile economice și sociale adoptate de Guvern.

Concret, aceste politici nu numai că împiedică stabilirea în cadrul negocierilor colective a unei salarizări în concordanță cu complexitatea și volumul muncii precum și importanta și competența în actul decizional, dar încalcă și dispozițiile contractelor colective și individuale de muncă în vigoare încheiate între părți, o serie de drepturi salariale fiind diminuate sau suprimate la plată. Față de această situație de fapt, am avertizat încă din finalul lunii octombrie 2023 asupra amplificării riscului degradării relațiilor sociale cu influientă directă asupra stabilității activității companiei și anularea eforturilor din ultimile două luni privind asigurarea unui climat de pace socială.

Ca atare, Federația Națională Mișcare Comercial Vagoane va declanșa greva propriu-zisă începând cu data de 27 noiembrie 2023. Pe perioada grevei va fi asigurată o treime din activitatea normală  in conformitate cu prevederile legale, ce va fi stabilită de comun acord cu conducerea companiei.

Întregul ecosistem de transport feroviar are nevoie urgentă de soluții de finanțare corectă și reală, nu de experimente eșuate! ” a transmis Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane.

Politica