duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Brad de 20 de metri la Târgul de Crăciun din Târgu Jiu

Marcel Romanescu: „Avem o cupolă de lumini deasupra Târgului de Crăciun, tot în centru va fi amplasata și scena”

Spiritul festiv al Crăciunului a sosit la Târgu Jiu, unde bradul de Crăciun a fost instalat la începutul acestei săptămâni, în centrul orașului, pregătindu-se să devină o parte importantă a Târgului de Crăciun. Iluminatul în această zonă va fi inaugurat în seara zilei de 1 decembrie.

După ce a fost asamblat ieri dimineață, bradul poate fi admirat astăzi de către locuitorii orașului, chiar dacă încă nu este împodobit. Anul acesta, târgujienii vor avea parte de un brad natural impresionant, având o înălțime de cel puțin 20 de metri. În zilele următoare, acesta va fi împodobit și va deveni o atracție pentru trecători. Deasupra Târgului de Crăciun va fi instalată o cupolă strălucitoare de lumini, contribuind la atmosfera sărbătorilor.

„A venit bradul de Crăciun! Copacul înalt de 20 de metri a fost deja amplasat în centrul pietonal, acolo unde se instalează și ornamentele speciale din acest an. Avem o cupolă de lumini deasupra Târgului de Crăciun, tot în centru va fi amplasata și scena, iar iluminatul va fi aprins, ca în fiecare an, în seara zilei de 1 Decembrie. Așa cum am anunțat, beneficiarii serviciilor Centrului de Zi „Christian” vor fi cei care aprind anul acesta iluminatul de sărbători”, a scris primarul Marcel Romanescu, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria municipiului Târgu Jiu va cheltui aproximativ 600.000 de lei pentru amenajarea Târgului de Crăciun în Piața Prefecturii. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de o firmă de arhitectură din București și presupune realizarea unor cabane comerciale din lemn și o cupolă luminoasă alcătuită dintr-o perdea de corpuri de iluminat ce va acoperi spațiul central.

Vârful cupolei va fi susținut de un stâlp cu o înălțime de 8-9 metri. Baza cupolei va fi la o înălțime de 3,5 metri, fiind susținută de o serie de stâlpi perametrali”, se arată în studiul de fezabilitate, potrivit Gorj Online. Costul instalației luminoase va costa aproximativ 250.000 de lei.

Politica