sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Corupție în vama Calafat. 22 de polițiști de frontieră reținuți

22 de polițiști de frontieră au fost reținuți, în urma descinderilor din vama Calafat. Aceștia sunt acuzați că luau șpagă, de la cei care voiau să treacă granița, bani, țigări, ori parfumuri.

Faptele au fost comise în perioada 2022-2023. Anchetatorii au făcut ieri 26 de percheziții în acest caz.

„În cursul datei de 21.11, procurorii din cadrul PT Dolj au dispus măsura reținerii față de 22 agenți de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat. Dosarul este în cercetare de o perioadă mai lungă. Sumele sunt aparent mici, dar infracțiunea este una în formă continuată. În urma perchezițiilor au fost găsite sume considerabile de bani, la unii chiar disproporționat de mari, dar aceste aspecte urmează să fie verificate în continuare. Din informațiile pe care le avem erau primite în principal sume de bani, dar nu se refuzau nici țigări sau parfumuri sau diverse astfel de obiecte care, de cele mai multe ori, fac obiectul infracțiunii de contrabandă”, a declarat Cristian Ciolacu prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma perchezițiilor au fost ridicate diverse sume de bani, parfumuri și țigări. Reprezentanții Parchetului au precizat că urmărirea penală este în curs și vor mai fi și alte acuzații. O altă persoană ar mai fi vizată în dosar.

Politica