sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Fumatul ucide! Mehedințean mort după ce a adormit cu țigara aprinsă

Un bărbat de 60 ani, din Mehedinți, a fost găsit mort de pompierii care veniseră să stingă un incendiu izbucnit în spațiul unde omul locuia. Bărbatul ar fi adormit cu țigara aprinsă, spun reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți.

„Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă în localitatea Cerneți.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o canapea, fiind localizat și lichidat în limitele găsite. Din nefericire, în interiorul anexei a fost identificată o victimă decedată, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în timpul somnului”, transmite ISU Mehedinți.

Pentru a preveni astfel de tragedii, pompierii mehedințeni reamintesc câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor generate de fumat: „Cetățenii trebuie să manifeste o grijă deosebită atunci când sunt obosiți, iau somnifere sau consumă alcool, deoarece este foarte probabil să adoarmă cu ţigara aprinsă, generând astfel un incendiu.
Totodată, dacă simt nevoia să se întindă pe pat sau în fotoliu pentru odihnă să nu aprindă ţigara, deoarece pot ațipi, punându-și în pericol viața.
Atunci când sting ţigara, cetățenii trebuie să se asigure că au stins-o cu adevărat. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica