sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Autoritățile locale din Bănie pregătesc parcările pentru turiști. Craiovenii parchează unde apucă

Regulamentul local privind dimensionarea numărului de parcări, în funcție de destinația și dimensiunile investițiilor, în municipiul Craiova, va suferi modificări. Proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii publice prin publicare pe site-ul Primăriei Municipiului Craiova, în perioada 18.09.2023 – 27.10.2023, iar săptămâna viitoare, va sta pe masa consilierilor locali din Bănie.

Autoritățile locale au ajuns la concluzia că au nevoie de o strategie nouă în ceea ce privește parcările din oraș. Craiova nu stătea oricum mai deloc bine din acest punct de vedere. În zonele aglomerate ale orașului, dacă o bandă de circulație nu este ocupată de mașini parcate, oricum este o adevărată aventură ca cineva să găsească un loc de parcare.

În multe cartiere din Craiova, locatarii „se luptă” pentru parcări. La unele blocuri au fost făcute și modificări în parcare, după ce au fost instalate tomberoanele îngropate. Astfel, nu în puține cazuri, au mai fost reduse spațiile unde își puteau lăsa oamenii mașinile. Acum, grija principală a municipalității pare a fi legată de turiști. Cum târgurile de Crăciun și de Paște, dar și festivalul din vară lasă impresia că au drept scop să-i bucure pe cei din afara orașului, în mare parte, Primăria caută soluții să le ofere vizitatorilor și condiții decente de parcate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile locale din Bănie pregătesc parcările pentru turiști

Se pare că, până la ridicarea parcărilor supraetajate, se dorește punerea la punct a celor din fața hotelurilor. Astfel, orice turist vrea să vină cu mașina în Bănie să aibă unde să o parcheze, în cele mai bune condiții. Poate fi și un lucru bun pentru craioveni. Dacă turiștii au unde să parcheze, la hotel, nu le mai ocupă lor spațiul în fața blocului, sau la poarta casei.

Municipiul Craiova capătă anual un grad sporit de atractivitate turistica, sens in care trebuie sa sprijine investitorii din industria hoteliera. In atare situatie se impune modificarea art. 13 din Regulamntul Local de Urbanism aprobat prin HCL nr. 489/2021 privind dimensionarea numarului de parcari in functie de destinatia si de dimensiunile investitiilor, in Municipiul Craiova, in sensul diminuarii locurilor de parcare, insa in limita stabilita de Regulamentul General de Urbanism aprobat prin HG nr. 525/1996. Astfel, se impune revizuirea condițiilor din reglementarea specifică dimensionării numărului de parcări ținând cont de cerințele actuale, inclusiv introducerea de reglementări care să asigure menținerea la sol a unor suprafețe de spațiu verde stabilite în conformitate cu Regulamentul General de Urbanism aprobat cu H.G. nr. 525/1996”, se motivează în referatul de aprobare, pus la dispoziția consilierilor locali.

Modificarea regulamentului are impact asupra articolului 13, care va arăta astfel:

„Art.13. Pentru toate categoriile de construcții de turism vor fi prevăzute locuri de parcare în funcţie de tipul de clădire şi de categorie, după cum urmează:

  • a) pentru hotel, apart-hotel, motel, pensiune, hostel, numărul locurilor de parcare va fi 50% x numărul de camere;
  • b) pentru hotel, apart-hotel, hostel, se vor prevedea câte un loc de parcare dimensionat pentru autocare la fiecare 40 camere;
  • c) pentru fiecare dintre funcţiunile descrise se va prevedea un spor de 10% locuri de parcare pentru personalul propriu, aprovizionare, întreţinere, intervenţie;
  • d) locurile de parcare se vor amenaja astfel încât să se poată asigura la sol o suprafaţă destinată spaţiilor verzi de minimum 25% din suprafaţa terenului.”

Politica