joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Ministru prezent la Vâlcea. 33 de biblioteci vor fi dotate cu echipamente performante. Uzina G dezvoltă un hub pentru hidrogen

Săptămâna viitoare, Consiliul Județean Vâlcea va semna contractul de finanțare cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizătii, pentru dotarea cu echipamente informatice performante a Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” și a altor 33 de biblioteci orășenești și comunale din județ. Proiectul are o valoare totală de 1,1 milioane de euro. Însuși Bogdan Gruia-Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prezent la Vâlcea luni, 20 noiembrie, a promis autorităților vâlcene acest lucru, în cadrul unei ședințe operative speciale desfășurate la sediul CJ Vâlcea.

Demnitarul a vizitat, apoi, Institutul Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (“Uzina G”), unitate de pe platforma chimică râmniceană ce și-a propus să dezvolte un hub român de hidrogen, care să asigure tranziția către un nou sistem energetic național. “Este un proiect complex de dezvoltare de infrastructură, de proiecte de cercetare în interiorul acestuia și de implicare a mai multor companii, care să preia rezultatele în acest domeniu vast care este hidrogenul”, a explicat Mihai Varlam, directorul general al institutului.
“Pe 19 noiembrie a fost „Ziua Cercetătorului și Proiectantului din România”, le-am transmis și eu cercetătorilor vâlceni de la ICSI, felicitările mele pentru munca neobosită pe care o desfășoară în vederea găsirii unor soluții inovatoare în domeniul în care activează fiecare”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

Politica