miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Ziua Liceului „Voltaire“ Craiova – Je peins mon Avenir

 Liceul „Voltaire” din Craiova, coordonat de doamna director Prof. dr. Dorina – Loredana POPI, elevii, dascălii, părinții, absolvenții promoțiilor anterioare, dar și invitați de onoare, vor sărbători a opta aniversare, sub semnul emoțiilor și al dorinței de a împărtăși tuturor bucuria de a fi voltairian – acest moment ne definește și prilejuiește o consolidare a legăturilor educative care ne unesc în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia”, din Craiova.

Tema acestei ediții aniversare constă într-o reinterpretare a destinului personajului Gavroche, din romanul „Mizerabilii” de Victor Hugo. Spiritul său revoluționar, curajul, tăria de caracter și perseverența sunt virtuțile care ne-au inspirat să creăm povestea unui erou care, deși multiplicat în ipostaze inedite, va rămâne în memoria tuturor drept un biruitor al dreptății. Recursul cu smerenie la trecut ne arată, în fond, că adevăratele modele umane au fost întotdeauna aproape de noi.

Reuniți sub sloganul „Je peins mon Avenir”, invitații : reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai Primăriei Craiova, ai Consiliului Județean Dolj, ai Prefecturii Dolj, ai Universității din Craiova, ai Operei Române Craiova și ai Ambasadei Franței din România, împreună cu întregul colectiv al liceului, vor fi martorii unui spectacol cu momente pline de emoție și bucurie, menite să surprindă faptul că un învingător e un visător care nu a renunțat niciodată la visul lui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Zilele dedicate celebrării aniversării liceului, se vor încheia vineri, 24 noiembrie 2023, cu concursul gastronomic „Les cuisines du monde”, devenit deja tradiție, sub atenta jurizare a dnei Carmen Rusan – Dumitrescu – Euronews România, a dnei Mihaela Traistari – Junior Pastry Instructor, a dlui Antonio de Negro – Manager, Hospitality Culinary Academy și a dlui Marinel Bejan – Pastry Chef, Damarin B&C S.R.L.

Așadar, cei opt ani în care Liceul „Voltaire” a promovat interculturalitatea și plurilingvismul, fiind o unitate școlară receptivă la noile provocări în domeniul educației formale și non-formale, vor fi de acum pașaportul pentru provocările viitoare.

Politica