luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Parcuri revitalizate cu fonduri europene

Parcurile Dragalina, Rozelor și Gării, din Drobeta Turnu Severin, vor fi modernizate cu fonduri europene. Este vorba despre o sumă de peste 10 milioane euro.

Consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică pentru acest proiect.

„Cele mai importante proiecte pe ordinea de zi au vizat atragerea de fonduri europene. Am încheiat faza DALI și urmează proiectarea pentru refacerea parcurilor centrale. Avem peste 10 hectare de parc, Parcul Rozelor, Parcul Gării și Parcul Dragalina, cele trei având o alocare de peste 10 milioane de euro, fonduri europene. Sperăm ca de anul viitor să începem lucrările, iar după ce le vom termina, să aducem toată toată zona centrală la parametri înalți, pentru a putea în valoare Cetatea Medievală și Palatul Culturii, mai ales că numărul turiștilor a crescut în orașul nostru și este necesară revitalizarea acestor parcuri”, a transmis, conform RTS, Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în ședința de consiliu local, menționează sursa citată, s-a depus documentația pentru reabilitarea cinematografului Porțile de Fier.

„Am depus de asemenea documentația pentru reabilitarea cinematografului Porțile de Fier, iarăși, un obiectiv extraordinar pentru comunitate. Vom păstra și zona de cinematograf, dar, în același timp vor veni și cu săli pentru ocuparea timpului liber și pentru tineri dar și pentru pensionari”, a mai declarat Marius Screciu.

Politica