luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Îmbrânceli în sediul USR Drăgășani, culminate cu chemarea Poliției

Luni seară (30 octombrie) în sediul USR Drăgășani s-a produs un incident, în urma căruia a fost solicitată intervenția poliției prin apel la 112. Implicați ar fi fost, pe de o parte, președintele Constantin Floroiu și vicepreședintele Adrian Preda, iar de partea cealaltă consilierul local Marian Roșca. Din comunicatul remis de Poliție după eveniment rezultă că nu s-au înregistrat victime, dar s-a deschis un dosar de cercetare penală in rem.

Primul care a solicitat intervenția Poliției a fost alesul local, dar se pare că și ceilalți doi lideri politici locali au făcut același lucru. Până la apariția acestui articol, președintele Constantin Floroiu nu a putut fi contactat. Consilierul local Marian Roșca susține că incidentului i s-ar fi dat conotații exagerate. “Am fost agresat de doi dintre colegii mei, Preda Adrian si Floroiu Constantin, în sediul USR Drăgășani. Da, am sunat eu la 112, apoi au sunat și ei, în opinia mea nejustificat”, ne-a declarat alesul local. În filiala USR Drăgășani există o evidentă stare de tensiune pe fondul neconvocării, conform prevederilor statutare, a Adunării Generale de alegeri la termen. Fiind vorba de a doua cea mai activă filială (dintre foarte puținele) din județ ale USR, tensiunea instalată este negată vehement de liderul județean al formațiunii, viceprimarul de la Râmnicu Vâlcea, Andrei Gheorghiu (aflat în CL Râmnicu Vâlcea în coaliție majoritară alături de PSD și PER). Marian Roșca este singurul ales local care mai face opoziție la Drăgășani, dar preferatul lui Gheorghiu pentru filiala locală rămâne Constantin Floroiu, deși acesta a fost practic inexistent politic din 2020 încoace.
În Consiliul Local Drăgășani, USR este reprezentat de Marian Roșca și Monica – Cristiana Postolache, dintr-un total de 19 aleși, 7 fiind de la PSD, 6 de la PNL, doi de la PMP și doi de la PER.

“Referitor la incidentul produs în data de 30 octombrie a.c. într-un imobil din municipiul Drăgășani, vă comunicăm că, la nivelul Poliției Municipiului Drăgășani a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere”, se arată în comunicraea pe scurt în legătură cu incidentul a IPJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

*Sursa foto: Gazeta Vâlceană

Politica