luni, octombrie 7, 2024

Ultima ora

Sport

Rocadă la conducerea unui spital municipal. Situație financiară delicată, criză de autoritate a managementului

De la 1 noiembrie a.c., la conducerea Spitalului Municipal “Costache Nicolescu” Drăgășani se va produce rocada între actualul manager și directorul medical. Astfel, medicul Mircea Alin Manda va fi numit manager interimar în locul doctoriței Alina Gabriela Talpalariu.

Încă e neclar dacă fosta șefă a unității medico-sanitare a demisionat din funcție, dar situația financiară a spitalului este una delicată, constatată și de Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea. În urmă cu aproape două săptămâni, conducerea CAS a fost la Drăgășani și a discutat cu toate părțile angajate în actul medical, totodată dispunând și măsuri. Măsuri care, dacă nu vor fi respectate, spitalul poate rămâne fără bani de salarii pe sfârșit de an și început de nou an bugetar. De asemenea, s-a constatat și o criză de autoritate a managementului în fața angajaților, precum și o stare destul de tensionată între medici și asistenți.

Medicul Ana Gabriela Talpalariu fusese numită la conducerea spitalului amintit pe 25 ianuarie 2023, după trei încercări eșuate de a selecta un manager prin concurs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica