duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Baruri, restaurante și magazine, amendate de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat în perioada 16-20 octombrie mai multe controale care au vizat domeniul relațiilor de muncă, dar și domeniul securității și sănătății. Au fost vizate magazinele, restaurantele și barurile din județul Gorj. Inspectorii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 111.500 lei.
Pentru neregulile găsite în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Angajatorul unui bar din Târgu Jiu a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru că unul dintre angajații săi care lucra part-time, depășea numărul de ore stabilite în contractul de muncă. Acesta era ospătar.

„Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată.” se arată în comunicatul de presă transmis de către ITM Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica