marți, octombrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Cine cântă de Revelion, la Craiova. Primăria vrea și un spectacol piromuzical

Magdalena, de ce minți? Că albina n-are dinți”. Asta vor asculta craiovenii în noaptea de Revelion. Primăria Craiova vrea muzică de petrecere. Artiștii sunt menționați în documentația pentru procedura de achiziție a serviciilor de organizare a spectacolului de Revelion.

Primăria Craiova achiziționează servicii de organizare Revelion 2023-2024. Costurile estimate pentru acest eveniment sunt de 584.776 de lei. Spectacolul va avea loc pe strada A.I. Cuza, zona Universitate, va începe pe 31 decembrie 2023, al ora 21:00 și se va încheia 1 ianuarie 2024, ora 01:30.

Având în vedere că sărbătorirea Revelionului în aer liber este deja o tradiţie, nu doar în România, ci în întreaga lume, organizarea evenimentului Revelion 2023-2024 va asigura un spectacol de amploare pentru cetățenii care îşi doresc să petreacă trecerea dintre ani în aer liber, ducând implicit la creşterea numărului de turişti şi îmbunătățirea imaginii municipiului Craiova”, se menționează în caietul de sarcini.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firma care se va ocupa de serviciile de organizare va avea o misiune obligatorie: să-i urce pe scenă pe Raluka x Balkanic Project şi Mira. Totodată, conform solicitării autorităților locale, la deschiderea ofertelor, va fi obligatorie prezentarea rider-lor tehnice ale tuturor celor care urcă pe scenă, respectiv: The Southern Coackroachers, Mira, Raluka x Balkanic Project, DJ Emil Safta.

Facem precizarea că, la deschiderea ofertelor din cadrul procedurii de achiziție publică, conform Legii nr. 98/2016, va fi obligatorie prezentarea unui acord semnat din partea artiştilor Raluka x Balkanic Project şi Mira sau reprezentanţii legali ai acestora, prin care să se ateste acceptul și disponibilitatea lor de a fi prezenți la spectacolul de Revelion din Craiova din data de 31 decembrie 2023, conform solicitării autorității locale”, este pretenția autorităților locale.

Artişti solicitați de Primărie:

  • Raluka x Balkanic Project, prestație cu durata de 60 minute
  • Mira, prestație cu durata de 50 minute –
  • O trupă locală – The Southern Coackroachers, prestație cu durata de 40 minute
  • DJ de notorietate locală: DJ Emil Safta
  • MC de notorietate locală: Tom Cringureanu.

Propunerea de program pentru Revelion 2023-2024, Craiova ar fi următoarea:

  • 21:00-21:20 MC & DJ Emil Safta
  • 21:20-22:00 The Southern Coackroachers
  • 22:00-22:10 MC & DJ Emil Safta
  • 22:10-23:00 Mira
  • 23:00-23:10 MC & DJ Emil Safta
  • 23:10-00:15 Raluka x Balkanic Project (pauză 5 minute la orele 00.00, pentru spectacolul piromuzical)
  • 00:15-01.30 DJ Emil Safta x MC

Pentru spectacolul de Revelion se dorește o sceno-tehnică pentru eveniment live în aer liber, adecvată unui număr de peste 30 000 de spectatori, cu dotările la scenă aferente, precum şi alte servicii necesare pentru realizarea de spectacole live. Se va avea în vedere adaptarea scenei la condițiile meteo, scenă modulară acoperită cu dimensiunile podinei de minim 14 m. deschidere x 10 m. adâncime şi înălțime de 10 m., dotată cu trussing aluminiu, scări de acces, maşini de fum, efecte speciale de lumini, sistem de ancorare scenă, sisteme profesionale de sunet de minim 100 kw. adaptate la specificul zonei unde va fi amplasată scena şi care să includă boxe de întârziere, pentru zona dintre Teatrul Național Marin Sorescu şi Primăria Craiova.

Totodată, va fi organizat și un spectacol piromuzical. Acesta va fi realizat cu ajutorul unui sistem de tragere digital, prin care se pot sincroniza efectele pirotehnice cu fundalul sonor. Artificiile piromuzicale sunt proiectate în corelaţie cu fundalul muzical şi tema evenimentului, astfel efectele lansate reflectă tonul şi stilul de muzică.

Politica