luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Victorie istorică pentru voleiul românesc. Tricolorii au învins Franța

Naţionala de volei masculin a României a reuşit o victorie de senzaţie, 3-1 (25-23, 16-25, 25-18, 25-21) cu campioana olimpică en titre, Franţa. Meciul a avut loc luni, la Tel Aviv-Yafo. Succesul le-a adus tricolorilor calificarea în optimile de finală.

Meciul a fost arbitrat de polonezul Szymon Pindral şi de bulgarul Aleksandar Vinaliev. România a început slab competiţia, cu două înfrângeri, 0-3 cu Portugalia şi 2-3 cu Israelul, dar apoi a obţinut trei victorii consecutive, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia şi 3-1 cu Franţa.

În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 3 victorii (9 puncte), urmată de Portugalia, 3 victorii (9 p), România, 3 victorii (9 p), Israel, 2 victorii (4 p), Turcia, 1 victorie (5 p), Grecia, 1 victorie (3 p).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primele patru clasate se califică în optimile de finală, iar tricolorii nu mai pot pierde poziţia a treia, astfel că va juca în faza următoare cu echipa situată pe locul al doilea în Grupa B, pe 9 septembrie, la Varna (Bulgaria).

„Victoria anului în sportul românesc! Cele mai frumoase imagini la care puteam visa. Cu băieții noștri învingând Franța, campioana olimpică, într-o zi care va deveni istorică pentru voleiul românesc. Bravo jucătorilor, bravo staffului, bravo tuturor celor care au crezut în acești băieți, și după primele două înfrângeri. HAI ROMÂNIA!”, transmite Federația Română de Volei.

foto: Facebook/frvolei

Politica