luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Tineri drogați la volan. Polițiștii au împărțit aproape 100 de amenzi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii doljeni au acționat, pe principalele drumuri din județ. Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate peste 220 de persoane, fiind controlate și aproximativ 190 de autovehicule. Au fost aplicate 97 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei. Totodată, au fost reținute 33 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate și 4 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Daneţi, și un altul, de 24 de ani, din Craiova, au fost prinși drogați la volan. Ambii au fost depistați pozitiv cu cannabis.

„În seara zilei de 22 august, ora 18.40, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat un tânăr de 28 de ani, din comuna Daneţi, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Decebal. Întrucât prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cannabis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ora 18.45, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un alt tânăr, de 24 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism tot pe bulevardul Decebal. Şi acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la tot substanța cannabis.

Cei doi conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală unde le-au fost recoltate mostre biologice. În cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Dolj.

În cadrul activităților desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală (Legea Anastasia) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Politica