luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Gorj. Minor la volan, urmărit de polițiști

Un minor de 14 ani, care se afla la volanul unei mașini fără plăcuțe de înmatriculare, a fost urmărit de polițiștii gorjeni. La scurt timp, mașina a fost găsită răsturnată pe câmp, însă nimeni nu se afla acolo. În autoturism se mai aflase și un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate.

„La data de 2 mai a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Bolboși, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 673 Bolboși, au observat în trafic, un autoturism care se deplasa fără a avea montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, însă autoturismul și-a continuat deplasarea, polițiștii pornind în urmărirea acestuia. După o distanță de aproximativ 500 de metri, autoturismul a fost identificat răsturnat, în afara părții carosabile, iar în habitaclu nu se afla nicio persoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetări, polițiștii au stabilit că autovehiculul nu era înmatriculat și aparținea unui bărbat de 40 de ani, din comuna Bolboși și fiind plecat de la domiciliu, în lipsa sa, fiul său, de 14 ani, a luat autoturismul și l-a condus pe drumurile publice, deși nu deține permis de conducere.

Tot din cercetări, polițiștii au mai stabilit că în autoturism se mai aflase și un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate. Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu deține permis de conducere”, potrivit IPJ Gorj.

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Bâlteni, a fost prins beat la volan. Acesta a fost testat, iar aparatul a indicat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 2 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 45 de ani, din comuna Bâlteni, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost depistat de polițiști la data de 1 mai a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DJ 675 Țicleni, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului”, au transmis polițiștii.

Un alt bărbat de 72 de ani, din comuna Bălești, a fost prins beat la volan. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aer expirat.

„La data de 2 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat 72 de ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 672 C Stolojani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aer expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, potrivit sursei citate.

Politica