luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

David Popovici a obținut al cincilea titlu la Campionatele Naționale și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici a cucerit, sâmbătă, 8 aprilie, titlul în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Naționale de Natație, de la Otopeni, cu timpul de 47,61 secunde și a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, informează Gazeta Sporturilor.

După ce a obținut 4 medalii de aur în primele zile, sportivul de 18 ani s-a impus și în proba de 100 metri liber, cu un timp mai bun decât 48,34 secunde, ceea ce îi asigură participarea la JO 2024.

„Mi-am propus să fac baremul chiar astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îți dorești ceva cu orice preț, reușești. La orice competiție mergem, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice”, a declarat David Popovici după cursă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost a cincea medalie de aur cucerită de sportivul de 18 ani la CN de înot, după cele de la 400 metri liber, 50 metri liber, 100 metri spate şi 50 metri fluture (cu record naţional).

De asemenea, David Popovici a obţinut vineri şi o medalie de argint cu ştafeta masculină de 4×100 m liber a CS Dinamo (Alessandro Petrişor Vlad, Cristian Lăpădat, Dragoş Ghile).

Politica