joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. Tineri arestați pentru furt din locuință

Trei tineri au fost reținuți după ce au furat mai multe bunuri dintr-o locuință din comuna Dobrosloveni, județul Olt. Este vorba despre un tânăt în vârstă de 20 de ani, din localitate și doi tineri în vârstă de 18 și 22 de ani, ambii din comuna Fărcașele, județul Olt.

Cei trei au fost reținuți de polițiști pe 11 februarie, iar în ziua următoare, doi dintre aceștia au fost arestați pentru 30 de zile.

„În fapt, la data de 3 februarie 2023, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Dobrosloveni, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință în noaptea de 2/3 februarie 2023.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză a fost intocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat 3 tineri bănuiți de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Dobrosloveni și doi tineri în vârstă de 18 și 22 de ani, ambii din comuna Fărcașele, județul Olt.

Pentru documentarea activității infracționale, la data de 11 februarie 2023, polițiști din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus au efectuat 6 percheziții domiciliare în comunele Dobrosloveni și Fărcașele, la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii.

Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri ce ar fi fost sustrase de la persoana vătămată.

În urma probatoriului administrat s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de furt calificat în infracțiunea de tâlhărie calificată.

La data de 11 februarie 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele a doi tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ulterior, la data de 12 februarie 2023, cei doi tineri au fost prezentați Judecătoriei Caracal, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, IPJ Olt.

Politica