Produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline şi bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România au până la 10 E-uri, potrivit un studiu realizat de InfoCons.
Conform sursei citate, în total au fost analizate 126 de produse, de la următorii producători/distribuitori:
- Firenze Com S.R.L.;
- Ferrero Romania S.R.L.;
- Heidi Chocolat S.A.;
- Kaufland Romania SCS;
- C. Inter Conecter S.R.L.;
- IM „Pyramide-Trade” S.R.L.;
- De Silva Exclusiv S.R.L.;
- Kandia Dulce S.A.;
- Mondelez Romania S.A.;
- Nestle Romania S.R.L.;
- Forward International S.R.L.;
- Roshen One S.R.L.;
- C. Safeway International Impex S.R.L.;
- Nardo Trading CO S.R.L.;
- Aquila Part Prod Com S.A.;
- Mico Total Distribution S.R.L.;
- Mega Image S.R.L.;
- Interbrands Marketing & Distribution S.R.L.;
- „Bucuria” S.A.;
- C. Randler Group S.R.L.;
- C. Eurex Alimentare S.R.L.;
- Inter Conecter S.R.L.;
- C. Hesperis Distribution Group S.R.L.;
- Tobra Invest S.R.L.;
- C. Select Daimond Maria S.R.L.;
- Lidl Stiftung & Co. KG;
- C. Lidl Discount S.R.L.;
- Auchan Romania S.A.;
- Roshen One S.R.L.;
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.
Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.
Foto: arhivă