duminică, octombrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Doi doljeni au fost prinși beți la volan

Au fost aplicate 229 de amenzi, în valoare de peste 73.000 de lei

Un bărbat, de 55 de ani, din comuna Castranova, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 561 B, în comuna Drănic, a fost prins beat la volan. Acesta este și cazul unui bărbat din comuna Sadova care în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia, din localitate, a fost testat de polițiști.

„În noaptea de 07 ianuarie a.c., ora 01.00, polițiști din cadrul Secției nr.13 Poliție Rurală Segarcea au depistat un bărbat, de 55 de ani, din comuna Castranova, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 561 B, în comuna Drănic.

Bărbatul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în noaptea de 07 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Sadova au depistat un bărbat, din comuna Sadova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia, din localitate.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice”, potrivit IPJ Dolj.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și acțiuni tip ”Blitz” în municipiul Craiova și pe raza de competență a Poliției Orașului Dăbuleni.

Cu această ocazie au fost aplicate 229 de amenzi, în valoare de peste 73.000 de lei, au fost reținute 40 de permise de conducere și au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Politica