luni, septembrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii de la Henri Coandă, eroi în școala lor


Elevii de la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova s-au adunat vineri pentru a susține o campanie menită să le salveze școala. Atât cei mici, de la școala generală, cât și cei mari, de la liceu, au umplut două dintre spațiile instituției de învățământ, unde au expus spre vânzare decoraţiuni de Crăciun, dar și produse făcute de ei, sau de către cadrele didactice. Cei mici au cumpărat de la cei mari și invers, sprijiniți, evident și de părinți.


Campania, intitulată sugestiv „Salvează o școală”, realizată în colaborare cu o asociație de profil, nu s-a rezumat doar la târgul organizat în incinta unității de învățământ. Artiști precum craioveanul Alex Velea, fost elev al Liceului Henri Coandă, au contribuit la strângerea de fonduri.
Iar banii strânși în cadrul campaniei nu sunt deloc puțini. Potrivit Directorului Adjunct al instituției de învățământ, Claudia Ivașcu, se preconizează o sumă încadrată între 3 și 4 mii de euro. Acești bani se vor înmulții cu ajutorul asociației implicate în campanie și vor ajuta la modernizarea reparației instalației electrice a școlii.


„Am reușit să strângem undeva între 3 și 4 mii de euro. O mobilizare excelentă, care depășește până și așteptările noastre. Organizarea evenimentului a durat aproximativ o lună. Suntem o echipă foarte mare care a lucrat la acest eveniment, fiecare a avut sarcini bine atribuite. Alex Velea a promovat la rândul lui atât liceul nostru, cât și târgul de Crăciun organizat în cadrul campaniei. Inițiativa a fost a unei asociații de profil, care a adăugat nevoia școlii noastre pe HartaEdu, o platformă de soluționare a urgențelor din educație. În acest context a apărut Târgul de Crăciun. Asociația și liceul noistru au declarat 16 decembrie, Ziua Naționlă a Siguranței în școli. În privința fondurilor strânse, asociația funcționează în felul următor: La finalul zilei, noi numărăm banii strânși, îi depunem în contul asociației, iar asociația aplică mecanismul de dublare a banilor, nu nelimitat ci până la o anumită sumă. Așadar, ne așteptăm să avem chiar mai mulți bani pentru investiții decât am strans acum”, a spus Claudia Ivașcu, director adjunct al Liceului Henri Coandă.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Campania desfășurată de asociație a fost una la nivel național, în care mai multe vedete, precum Alex Velea, au donat obiecte personale care au fost scoase la licitație, banii urmând să fie folosiți în școli. Printre oamenii din show-biz care au participat se regăsesc Smiley, Feli, Marius Moga, Antonia, Selly, Randi, Edward Sanda, Cleopatra Stratan, WRS, Alex Velea, Cosmin Savu, Olimpia Melinte, Daddy Cool, Alina Ceușan, Irina SSW (Deaconescu), Bogdan Ioan, Eugenia Nicolae, Roxana Hulpe, Aluziva, Răzvan Munteanu și scriitorii Camelia Cavadia, Iv cel Naiv, sau Remus Boldea

Politica