marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Mititelu ar răsturna clasamentul: „Nu mai e de glumă, nu mai e de joacă”

Patronul vorbea de play-off, dar după al optulea meci fără victorie în campionat, FCU Craiova a ajuns penultima în clasament.

FCU Craiova a pierdut și cu FCSB, în Bănie, scor 2-0. Bucureștenii au marcat încă din minutul 4, cu șutul deviat al lui Tavi Popescu, fostul angajat al lui Mihai Rotaru, iar pieptul lui Dawa din minutul 26 a stabilit scorul final. Zbaterile oltenilor au fost în van. A fost cel de-al optulea meci la rând fără victorie pentru echipa patronată de Mititelu, care a ajuns pe penultimul loc în ierarhia Superligii, chiar dacă la început de sezon patronul clubului vorbea de play-off.
Mititelu consideră că echipa lui a fost superioară adversarului și spune că ar fi vorba de un blestem. El continuă să susțină că Negru, Chițu și compania au un joc de play-off: „Același scenariu, ce facem de 3-4 meciuri am făcut și acum. A fost un meci bun, pe alocuri foarte bun, dar nu am luat niciun punct. Parcă e un blestem. Chiar dacă avem problemele noastre de joc, în majoritatea partidelor am fost superiori. Și azi am fost! Cei de la FCSB au câștigat nemeritat. Nici în cele mai pesimiste gânduri nu mă așteptam să fim pe locul 15, e incredibil! Încă sunt de părere că e un vis, un coșmar, dar viața m-a învățat că trebuie să te aștepți mereu la ce e mai rău. Sunt tăbăcit, învățat. Jocul arată că obiectivul, play-off-ul, era legitim. Cred că mai avem nevoie de 2-3 jucători în iarnă. Sper să gestionăm bine această pauză”.
Chiar dacă are echipă cu joc de play-off, Mititelu tremură pentru a rămâne în Superligă: „Trebuie să gestionăm foarte bine. Eu n-am identificat o echipă despre care să zici că nu are nicio șansă să rămână în Liga 1. Va fi un final de an incandescent. Avem numai finale, 4 meciuri foarte grele în decembrie. Vom avea o iarnă foarte grea. E încă un an în care n-am reușit să ajungem unde ne-am propus, dar măcar să fie unul fără emoții la retrogradare.
Situația e mai mult decât critică, sunt puțin debusolat. Echipa asta nu merita să fie aici! Niște rezultate total împotriva jocului prestat. Nu e dezamăgire, nici nu am puterea să privesc clasamentul. Am o frustrare uriașă, s-au cheltuit mulți bani, speranțe, așteptări, ani de muncă. Vreau să transmit un mesaj tuturor care fac parte din acest grup. Nu mai e de glumă, nu mai e de joacă. Sincer, mi-e teamă. Știu ce înseamnă haosul și eticheta care ți se pune”.
Dacă Mititelu și-a menajat iar angajații cu crampoane, antrenorul Napoli a fost tranșant: „Am făcut multe greșeli la mijloc, am ajuns în careu, dar nu șutăm la poartă. Am avut 4-5 ocazii, dar nu am reușit să finalizăm. E greu, nu se poate ajunge cu mingea la picior direct în poartă. E vorba și de lipsă de încredere, avem multe lucruri de reparat. Soluția e să lucrăm, să îmbunătățim jocul de echipă, să nu mai jucăm individual. Sunt mulți care joacă individual și nu e bine pentru echipă. Avem nevoie de antrenamente pentru asta. Eu cred că se pot repara lucrurile și se poate face o treabă bună”.
În urma înfrângerii cu FCSB, FCU Craiova rămâne pe penultima poziție în clasament, locul 15 – retrogradabil, cu 16 puncte din 54 posibile.

Politica