luni, septembrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova. Bijuterii din aur și argint, confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Astfel, în urma unui control, polițiștii au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 44 de ani, din Craiova, care era însoțit de o femeie de 45 de ani. Asupra celor doi au fost găsite aproximativ 1667 grame aur, 475 grame argint, dar şi articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri, în valoare totală de aproximativ 390.000 de lei.

”La data de 13 noiembrie a.c., ora 05.36, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Craiova, a fost oprit în trafic, la intrarea în municipiul Craiova, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 44 de ani, din Craiova”, se arată în comunicatul poliției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În autoturism, în calitate de pasager, a fost identificată o femeie de 45 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma controlului efectuat asupra celor doi şi bagajelor deținute de aceștia, polițiștii au descoperit bunuri care ar fi fost introduse în țară prin sustragerea de la controlul vamal.

“Au fost identificate aproximativ 1667 grame aur, 475 grame argint şi 60 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri, purtând însemnele şi inscripțiile unor mărci înregistrate pentru care nu s-au putut prezenta documente de originalitate sau autenticitate, în valoare totală de aproximativ 390.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

Cei doi au fost conduși la audieri, iar urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea femeii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Nu este prima dată când cei doi craioveni sunt prinși. La începutul lunii noiembrie, aceștia au fost opriți de polițiști iar asupra lor au fost găsite bijuterii, parfumuri, haine și încălțăminte, toate în valoare de aproape 400 mii lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Politica