sâmbătă, septembrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/ 6 morți și 81 de răniți în atacul cu bombă de la Istanbul

O explozie a avut loc duminică pe strada Istiklal, una dintre cele mai aglomerate străzi pietonale din centrul Istanbulului, relatează Reuters. Cel puțin 6 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, potrivit informaților.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a precizat că explozia a avut loc aproximativ la ora locală 16.20 şi că s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Ulterior, acesta a revenit și a spus că potrivit primelor rapoarte, 4 persoane și-au pierdut viața și alte 38 au fost rănite în explozia care a avut loc pe strada Istiklal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După scurt timp, însă, președintele Turciei a spus că bilanțul a urcat la șase morți și 53 de răniți. La aproximativ patru ore după explozie, vicepreședintele Fuat Oktay a spus că numărul răniților a ajuns la 81.

Pe imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede exact momentul exploziei.

Pe alte imagini surprinse de camerele de supraveghere se vede ce pare a fi un bagaj lăsat de cineva, iar explozia pare să se producă în acel loc.

Radiodifuzorul de stat TRT și alte mass-media au arătat ambulanțe și poliție îndreptându-se la fața locului de pe populara stradă Istiklal din Istanbul din cartierul Beyoglu.

Această arteră comercială situată în apropierea Pieţei Taksim este de obicei frecventată şi de turişti străini.

Agenția de stat Anadolu a declarat că cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar în social media a apărut informaţia că au murit mai mulți oameni, relatează News.ro

La aproximativ patru ore după explozie, vicepreședintele Fuat Oktay și ministrul de interne Suleyman Soylu au vizitat locul exploziei. Oktay a spus că numărul răniților a ajuns la 81 și a reiterat că șase persoane au murit în explozie.

Preşedintele Turciei a afirmat că explozia din Istanbul miroase a „terorism” şi că, din primele informaţii, o femeie ar fi fost implicată, scrie digi24.ro

„6 persoane au murit și 53 de persoane au fost rănite în explozia de pe strada Istiklal. Națiunea noastră ar trebui să fie sigură că autorii incidentului vor fi pedepsiți așa cum merită. Autorităţile relevante ale statului nostru își continuă eforturile pentru a descoperi autorii acestui atac ticălos și grupările din spatele lui”, a declarat Erdogan.

„Din primele informaţii pe care ni le-a dat guvernatorul, aici se simte un miros de terorism. Ar putea fi greșit dacă spunem cu siguranță că este terorism, dar primele informații sunt că o femeie joacă un rol în această afacere”, a mai spus preşedintele turc. 

Erdogan a asigurat cetăţenii turci şi într-un mesaj pe Twitter că „naţiunea va fi sigură, iar autorii atacului vor fi descoperiţi şi pedepsiţi aşa cum merită”.

Al Jazeera transmite că principalul suspect este o femeie care a lăsat pe stradă un bagaj explozibili care a explodat 2-3 minute mai târziu. Poliția caută 3 suspecți, inclusiv 2 tineri născuți după anul 2000.

Foto: Twitter

Politica