vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Scandal între un primar din Gorj și un italian: „E căsătorit cu o localnică din comuna noastră”

Un italian stabilit în comuna Plopșoru, județul Gorj, spune că a mers în audiență la primar pentru a sesiza o problemă la școala la care învață fiul său. Bărbatul spune că edilul nu doar că nu l-a ascultat, dar l-a mai și trimis înapoi în Italia.

Mă numesc Pierpaolo Bianco, sunt cetățean italian cu 3 copii și locuim în România. Văzând enormele probleme care există în Plopșoru, unde locuiesc, am mers la primarul locului rugându-l să mă însoțească pentru a i le arata la școala unde fiul meu frecventează cursurile învățământului primar, pentru că aceste probleme ar putea provoca pagube fizice copiilor…. Domnul Petre Grigorie primarul, în loc sa asculte ceea ce vreau sa spun, mi-a spus așa: «Dacă nu îți place, întoarce-te înapoi în Italia», a spus italianul, conform adevarul.ro.

Primarul nu recunoaște mai nimic și spune că discuția pe care a avut-o cu bărbatul din Italia a fost aproape imposibilă, pentru că cel care face acuzațiile nu înțelege limba pe care edilul o vorbește.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu nu i-am spus să se întoarcă în Italia. Poate nu a înțeles el bine, pentru că nu știe foarte bine limba română. Este un cetățean italian căsătorit cu o localnică din comuna noastră. M-am înțeles cu dificultate cu el, deoarece nu știe bine limba română. Era nemulțumit de niște piloni care au rămas la gardul din spatele școlii, deoarece există pericolul ca elevii să se rănească, dar cei mici trebuie supravegheați de cadrele didactice. Locul de joacă este în fața școlii și nu au un motiv să meargă în partea din spate. În urma sesizării, pilonii respectivi au fost tăiați, iar problema a fost rezolvată”, a explicat Petre Grigorie, primarul comunei Plopșoru, potrivit sursei citate.

foto: adevarul.ro

Politica