marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Când se poate juca pe noul gazon de pe „Oblemenco”

Montarea noului gazon de pe stadionul „Ion Oblemenco” a început joi. Schimbarea suprafeței de joc a fost necesară după ce în Craiova a fost organizat Festivalul IntenCity. Autoritățile locale susțin că lucrările vor fi gata mai repede decât se preconiza, chiar dacă a fost atribuit un termen de 15 zile. Ținând cont de felul în care s-a avansat în prima zi, noul gazon ar putea fi gata până la finalul zilei de vineri, în cazul în care nu intervin probleme.

În documentația tehnică se precizează faptul că, după schimbarea gazonului, primul eveniment sportiv se poate desfășura la 7 zile de la finalizarea montării.

Primăria Craiova a vrut să înlocuiască gazonul hibrid imediat după IntenCity. Singura ofertă primită în urma licitației demarate de autoritățile locale a fost de la Sports Fields SRL. Contractul a fost atribuit în data de 10 august, cu termen de execuţie de 15 zile de la comandă. Schimbarea i-a costat pe craioveni 2.518.080,36 lei fără TVA, mai exact 606.000 euro cu TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Complexul Sportiv Craiova – Stadionul de Fotbal are o capacitate de aproximativ 31.000 locuri. Are o suprafață gazonată de 8.036 mp. de gazon hibrid pentru suprafața de joc și încă 2.000 mp gazon artificial montat pe marginea suprafeței de joc. Conform normelor de joc, stadionul se încadrează la o suprafață efectivă de joc cu următoarele dimensiuni: 105 x 68 m.

Politica