duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Celebrul șantier naval „Severnav S.A.”, în proces de insolvență la Tribunalul Județean

Șantierul naval „Severnav SA” din Drobeta Turnu Severin, o unitate emblematică a județului Mehedinți, în care, pe vremea comunismului și a lui Nicolae Ceaușescu, lucrau în jur de 4000 de salariați, nave fluviale și maritime de mare calitate și rafinament, are acum probleme financiare și riscă să intre în faliment.

Concret, zilele trecute, mai precis în data de 6 septembrie 2022, la secția a II a civilă de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Mehedinți a fost înregistrat dosarul numărul 1761/101/2022, în materie de faliment, și având ca obiect procedura insolvenței, în care o societate comercială intitulată VBB METAL STEEL ASSEMBLY  SRL este creditorul, iar SEVERNAV SA este debitorul. Pentru o informare mai amplă și corectă a opiniei publice am aflat că în cauză este vorba de o datorie de 1.000.000 de lei, adică 10 miliarde lei vechi, neonorată de aproape 2 ani de zile după cum ne-a declarat avocatul Sorin Crudiu, reprezentantul creditorului în instanță.

Sorin Crudiu

Acesta ne-a mai spus că până să se ajungă aici, societatea care are de recuperat 10 miliarde de la Severnav SA, a încercat pe mai multe căi, amiabile, să rezolve problema, însă fără nici un rezultat. Așa că, în final,  singura soluție a fost instanța de judecată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Societatea pe care o reprezint are 60 de salariați care timp de 2 ani au lucrat în condiții extrem de dificile la navele societății Severnav SA. Navele la care au lucrat acești oameni, au fost vândute, s-a realizat profit dar Severnav SA a pierdut din vedere să plătească munca prestată. Pentru că acești 60 de salariați au și ei familii și o duc greu, am solicitat în instanță să fie deschisă procedura de insolvență pentru  debitoarea Severnav SA. În cauză este vorba de o datorie de 10 miliarde de lei vechi”, ne-a declarat avocatul Sorin Crudiu.

În prezent, la Severnav SA mai sunt doar circa 400 de salariați.

Politica