duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Toate reacțiile după remontada de la Severin: „Din cauza unor astfel de meciuri m-am lăsat de antrenorat!”

A fost un veritabil thriller între CSU Craiova și Farul. Oltenii lui Rădoi au reușit să întoarcă de la 1-3 și i-au dat mat regelui Hagi

CSU Craiova s-a impus cu 4-3 în meciul cu Farul Constanța, din runda a noua a campionatului, provocând prima înfrângere a lui Hagi din acest sezon. Morar a deschis scorul după 76 de secunde, profitând de debandada din apărarea alb-albastră. Markovic a readus Craiova în joc, după ce a făcut, la rândul său, franjuri defensiva constănțeană. Dubla spectaculoasă a lui Torje avea să urce scorul la 3-1, iar oltenii păreau groggy. Era minutul 41. Însă scorul pauzei avea să fie 2-3, grație execuției lui Ivan, din marginea careului. În partea a doua, Markovic face dubla, iar Nistor, din lovitură liberă aduce toate punctele.

Președintele Sorin Cârțu a avut mari emoții: „Din cauza unor astfel de meciuri m-am lăsat de antrenorat, mi-ar fi fost greu să gestionez acum, când eşti tânăr e altceva, deşi la final te bucuri de succes şi mai mult, când revii. La un moment dat eram număraţi, dacă eram la box. Să revii de la 1-3 contra unei echipe care ne-a pus probleme, a jucat agresiv, e un rezultat super, merită felicitaţi băieţii că nu au căzut, nu au fost copleşiţi, probabil la pauză Mirel a punctat decisiv unde s-a greşit. Mă bucură revenirea lui Markovic, pentru că are calitate, e important pentru el să recidiveze. E bine şi pentru Nistor, pentru că a trecut printr-o perioadă mai grea, trebuie să-l mobilizeze, să redevină jucătorul acela important care a fost pentru noi. Avem încă această rană deschisă, a eliminării din Europa. De necazul meciului de la Beer Sheva nu m-am mai uitat la niciun joc de campionat, am văzut numai partidele Universităţii Craiova. Avem speranţe pentru derby-urile cu CFR şi FCSB, sunt meciuri de orgoliu, te obligă să fii la un nivel înalt”.

După meci, Mirel Rădoi, artizanul remontadei de la Severin, a spus: „Prefer să câștig cu emoții și să fiu fericit la final. N-aș vrea să fiu în poziția lui Gică acum. Au fost două reprize diferite. În prima am arătat undeva la 30-40% din puterea noastră, iar repriza a doua a fost la mâna noastră. Eu cred că toate greșelile personale de transmitere a balonului au fost din cauza faptului că ne-am mișcat târziu. Mișcările erau mereu în contratimp. La pauză am avut o discuție, am reglat anumite lucruri tactice. Le-am spus jucătorilor că dacă am marcat două goluri în prima repriză, mai putem marca două și în a doua, dar cu condiția să nu mai primim niciunul. Am schimbat sistemul din 5-3-2 în 3-4-3. Le-am transmis să aibă încredere, curaj, le-am explicat ceea ce au făcut greșit și să ieșim motivați în a doua repriză. Le-am promis la pauză că dacă nu vom mai primi gol și dacă vor reuși să înscrie de două ori, atunci voi da eu masa și acum trebuie să o plătesc”.
Despre transferuri, Rădoi a spus: „Vedem dacă mai găsim jucători liberi, dar care să fie și de calitate. Vor trebui să vină cu un plus. După cum am zis și zilele trecute, mai avem nevoie de doi-trei jucători pe anumite poziții. La Arla a fost că ne-am dorit un portar bun, dar și un lider. În momentul ăsta, nu putem vorbi de campionat pentru că au trecut abia nouă etape”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea cealaltă, Hagi nu s-a împăcat deloc cu înfrângerea: „Craiova a început să joace în ultimele minute din prima repriză și cred că noi am fost deconectați atunci. La pauză am vorbit, am încercat să facem lucrurile mai bine, dar nu am reușit. Poate în seara asta doar atât am meritat. Fotbalul îți arată calitățile și defectele, la 3-1 nu am arătat determinare, jocul nu a fost al nostru. Felicit Craiova, bravo ei, felicitări. Jucăm la trei zile, trebuia să facem schimbări, o dată poți să intri bine, o dată nu. Cei care au intrat nu au adus nimic, nu au adus prospețime. Am pierdut într-o manieră în care nu trebuia să se întâmple. Realitatea e că am pierdut, fotbalul e făcut din greșeli. Din păcate, la 3-1 am făcut prea multe greșeli pentru a câștiga”.

Politica