luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Nouă români care făceau paddleboarding pe plaja Pesada, luați de valuri! Unul dintre ei a murit

Nouă români, bărbați și femei cu vârste între 30 și 35 de ani, au ieșit sâmbătă după prânz pe mare pe paddelboarduri – o placă de navigat pe care stai în picioare și vâslești cu o pagae lungă -, în ciuda faptului că marea era agitată și valurile mari. Au făcut-o pe plaja Pesada, în insula Kefalonia, dar au fost luați de valuri și de curent și duși spre larg mai multe mile.

Cei nouă au reușit să ceară ajutor și în căutarea lor au plecat mai multe bărci ale salvamarilor, dar și ale unor pescar localnici, scrie scrie Antena 3, care citează portalul elen de știri The Newspaper.

„Ni s-a spus de către autoritatea portuară că niște oameni s-au pierdut în larg din cauza vremii, plecaseră de la Pessada. Fratele meu a plecat cu barca, împreună cu un salvamar. S-au dus și i-au luat pe primii patru, i-au scos și au fost bine”, a declarat o femeie care împreună cu fratele ei au o afacere cu bărci de închiriat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Apoi ne-au spus că sunt alții, iar au plecat și i-au găsit pe ceilalți doi oameni, unul dintre ei s-a înecat, l-au resuscitat peste jumătate de oră. Erau foarte departe și i-au scos pe plaja din Lourdas”, a adăugat femeia. Alți trei români au fost scoși la mal cu bărcile salvatorilor pe plaja Trapezaki, la 8 mile distanță de locul de unde intraseră în mare.

Liviu, un tânăr de 35 de ani, din Fierbinți, județul Ialomiția, este românul care a murit înecat. Conform unor surse citate de Antena 3, bărbatul era cunoscut ca un foarte bun înotător și era singurul dintre cei nouă care nu purta veste de salvare.

Politica