vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

„Eu noaptea nu dorm”. Ministrul Daea, vizită nocturnă pe câmp

Ministrul Agriculturii Petre Daea a surprins din nou după ce și-a făcut apariția, în miez de noapte, pe un câmp din județul Buzău. Demnitarul a vrut să verifice personal starea culturilor, iar pentru asta a ales un teren agricol din comuna Vâlcelele.

Deputatul PSD Romeo Lungu a fost cel care a postat imaginile cu Petre Daea, flancat de reprezentanți ai primăriei și de agricultori, verificând plantele de pe câmp, la lumina lanternei, scrie podul.ro

”Agricultura nu ține cont de anotimp, de zi sau noapte, ori de data din calendar. Este și motivul pentru care Petre Daea a ținut să vadă singur starea culturilor, imediat după învestirea în funcția de ministru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Buzău a ajuns noaptea, dar asta nu l-a oprit din a merge direct pe câmp să evalueze pagubele făcute de secetă. Aceasta creează probleme majore agricultorilor din toată țara și cere o intervenție rapidă. Iar asta este și ceea ce face Petre Daea!

Am toată încrederea că va veni în cel mai scurt timp cu soluții pentru fermieri și sistemul de irigații, lucruri vitale pentru securitatea alimentară a României”, a scris deputatul Romeo Lungu pe Facebook.

Daea, aflat în vizite de lucru prin țară în primele zile ale noului său mandat, a apreciat că situația nu este disperată la nivelul țării, nu sunt probleme în sistemele de irigații și nu vor fi influențe majore asupra prețurilor la raft din cauza lipsei de apă. 

„Nu vor fi influențe majore asupra prețurilor la raft din cauza acestei situații, pentru că România produce, a produs și anul acesta și va încheia recoltatul în câteva zile iar recolta va asigura necesarul țării și un excedent pe care îl va exporta, în așa fel încât fermierii să beneficieze de veniturile pe care le pot regăsi prin valorificarea producției pe care o obțin. Peste o lună, o lună și ceva începem să pregătim anul agricol următor 2022 – 2023 iar fermierilor le trebuie bani pentru a putea cumpăra inputuri și a pregăti terenul folosind motorină pentru a crea patul germinativ necesar însămânțării și evident asigurării, în perspectivă, a producției agricole pentru anul viitor. Se lucrează în câmp, fermierii sunt cu toate forțele la fața locului și caută soluții alternative”, preciza Daea, potrivit Agerpres, în urmă cu două zile. 

Foto: Facebook/ Romeo Daniel Lungu

Politica