vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Salvamontiștii gorjeni, eroi pentru un om cu epilepsie căzut la marginea drumului

La întoarcerea din ziua de patrulare, un echipaj de salvamontiști din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au observat în zona localității Bengesti o persoana cazuta la marginea carosabilului drumului național. Aceștia au oprit imediat ambulanta Salvamont alături de aceasta, au semnalizat locul și au început manevrele de evaluare, acordarea primului ajutor medical si anunțarea cazului în SNAU 112.

„Din primele evaluări salvamontiștii au aflat ca persoana suferea de epilepsie și avea o pareza la mana stânga. Salvamontiștii au pus apoi persoana căzută în poziție de siguranța și i-au monitorizat funcțiile vitale pana la sosirea echipajului ambulantei SAJ caruia i-au predat cazul pentru transport la prima unitate medicală.

Felicitări pentru simțul civic de care au dat dovada conducătorii celor 3 mașini care au oprit la locul evenimentului și care au intrebat daca pot sa ajute, spre deosebire de cele câteva zeci de masini care au trecut pe strada fără sa schițeze nici un gest …”, a scris Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont, pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica